Jeg er født og oppvokst i Dorset på sørkysten av England, og med min oppvekst har jeg utviklet en dyp forståelse for naturen som jeg kaller mitt hjem. Etter å ha tilbrakt utallige dager på stranden hvor jeg utforsket livet der og besøkte lokale akvarier som barn, ble jeg fascinert av livet i havet og de skapningene som finnes der i alle former og farger. Disse erfaringene inspirerte meg til å lære mer om livet i havet, og forfølge en karriere innenfor arbeid med marine arter og miljø.

Ved siden av universitetsgraden min, hvor jeg studerte marin økologi og bevaring, meldte jeg meg først som frivillig på mitt lokale Sea Life Trust senter, og fikk senere fast stilling som medlem av dyrepleier teamet. Denne erfaringen banet vei for en fantastisk karriere hvor jeg har lært utrolig mye! En karriere som tok meg fra hjembyen min i England og til Vestmannaeyjar, en liten øy utenfor sørkysten av Island og Sea Life Trust sitt fristed der.

Selv om prosjektet her på Sea Life Trust er sentrert rundt fristedet hvor de to beluga hvalene Lille Hvit og Lille Grå bor, i et naturlig sjøreservat på øyas kyst, ligger min personlige interesse i akvariene og lundefugl-rehabiliteringsprogrammet, som også er på senteret.

Det er en generell misforståelse at det kalde Atlanterhavet rundt her på Island og Storbritannia er livløst og kjedelig, spesielt sammenlignet med de tropiske stedene vi ser i dokumentarer og filmer. Folk generelt bryr seg om- og beskytter det de kan se og forholde seg til. Dessverre er det marine livet vanligvis ute av syne og derav ute av sinn for de fleste mennesker. Mange av de utrolige skapningene som finnes i disse havområdene blir sjelden sett, og når de først blir sett, blir de sett på som noen rare og fremmede dyr som egentlig ikke betyr noe. Eller de blir sett på som dyr som bare eksisterer for middagstallerkenene våre.

Det derfor jeg elsker å jobbe i akvarier, og akvarier er viktige for bevaring av det marine miljøet. De tilbyr et vindu inn i havet, en sjanse til å lære folk om hva som gjør dyrene og deres omgivelser så viktige og verdt å beskytte, og de gir et innblikk i hvordan disse dyrene lever og trives.

Etter at jeg startet å jobbe med akvariene her på Island og Sea Life Trust, har jeg blitt lidenskapelig opptatt av å løfte frem disse innfødte artene for publikum. Ved å utdanne publikum om arter og habitater som finnes utenfor sin egen dør, og hvordan våre handlinger- både gode og dårlige kan ha en direkte påvirkning på dem, ser jeg at dette engasjerer folk mye mer enn når jeg snakker om arter på den andre siden av kloden.

Fra å snakke om den europeiske åls utrolige livsreise, til å vise gjestene hvordan vi kan berike sjøstjernene våre (selv om de ikke har hjerne!), forklare vårt rehabiliteringsprogram for lundefugl og vise frem vår karismatiske ulvefisk, liker jeg å tro at hver gjest som besøker Sea Life Trust har lært noe nytt og er litt mer takknemlighet og ydmyk for disse fantastiske skapningene.